Ervaringen van klanten

Door mijn ergste opruimnachtmerrie heen

Machteld heeft mij de afgelopen maanden geholpen met het opruimen van 30 jaar papierwerk. Ze hielp mij in kaart brengen wat er moest gebeuren, gaf hele praktische tips en hielp mij een aanpak te bedenken die voor mij werkte. Ik kan wel opruimen, maar dit project was veel te groot voor mij, ik overzag het niet. Zij gaf structuur en hielp me inzien dat zo’n project gewoon ‘noeste arbeid’ is, dat ik in kleine stapjes moest opknippen. En dat heeft geholpen, ik ben er bijna doorheen en vol vertrouwen dat ik het staartje zelf kan. Ik kan Machteld echt aanraden; ze werkt zonder te oordelen, en helpt met haar praktisch blik en rustige natuur je echt door je ergste opruimnachtmerries heen.

Doortje 't Hart

Top!

Mijn vliering stond vol met allerlei spullen, van mezelf, maar ook uit de erfenis van mijn moeder. Door een burn-out bleek ik niet meer de energie te hebben om de boel in mijn eentje op orde te brengen. De overvolle en ongeorganiseerde vliering voelde inmiddels als een behoorlijke last.

Toen ik eenmaal had besloten hulp in te schakelen, voelde ik al enige opluchting. Het bleek eigenlijk sneller te gaan dan ik had verwacht. Ik keek vooraf op tegen dat opruimen, om dit in mijn eentje te moeten doen. Bleef dus ook maar uitstellen, en werd het probleem in mijn hoofd alleen maar groter. Het was dus een heel goed besluit om op zoek te gaan naar een opruimcoach. Dat gaf me lucht en motivatie, en ik bleek er meer energie voor te hebben dan ik dacht.

Ik heb zowel het proces, het eindresultaat als de samenwerking met Machteld als heel positief en prettig ervaren. Daar waar er eerst steeds een donkere wolk in de vliering hing, schijnt nu weer een zonnetje. Het is nu opgeruimd en op orde, en de ruimte voelt weer fijn aan. Een hele kopzorg minder. De praktische begeleiding van Machteld was op maat. Ze bracht lijn in de aanpak, stelde me vragen, gaf me huiswerk, hield de vaart erin en pauzeerde wanneer nodig. En ze zorgde er ook nog eens voor dat veel overbodige spullen direct werden meegenomen waardoor ik gelijk al een opgeruimder gevoel kreeg. Dan merk je eigenlijk meteen waar je het voor doet. Top.

Peter

Peter

Erg positief

De hulp en het contact met Machteld heb ik als zeer prettig en behulpzaam ervaren. Machteld is vriendelijk, rustig, past zich aan aan de situatie, oordeelt niet en coacht op een manier die aansluit bij de specifieke leerstijl en opruimdoelen. Ik was erg positief over het resultaat van de coaching sessies.

Margriet Tielen

Rust in het hoofd!

Ik ben heel blij dat ik na uitstelgedrag om nu toch echt eens de zolder op te ruimen Machteld heb gebeld. Er was slechts één enkele afspraak nodig om de boel weer op orde te krijgen, ook in mijn hoofd. Dat geeft veel rust. Met wat kleine praktische tips ben ik een heel eind gekomen met het opruimen van de zolder. Wat ook heel fijn was is dat Machteld een aantal weken later even heeft gebeld om te vragen hoe de vorderingen zijn verlopen. Dit was op voorhand afgesproken en ook dat gaf een goede stok achter de deur om alles nu toch echt eens stuk voor stuk op te ruimen en een vaste plek te geven. Ook de frisse blik van Machteld hielp erg goed en de inzichten die ze mij heeft gegeven. Mocht je ergens mee zitten, aarzel dan niet om Machteld gewoon meteen te benaderen!

Tineke

Een aanrader!

Machteld heeft mij geholpen bij het opruimen van mijn huis. Ik had plekken waar opruimen echt nodig was. In mijn eentje lukte dat niet maar met de begeleiding, tips en hulp van Machteld ging het heel goed! Ik ging zelf aan de slag en kreeg goede handvatten om het op een fijne manier aan te pakken. En het werkte! Machteld is een heel fijn persoon om erbij te hebben in je eigen omgeving. Ze is rustig, betrouwbaar en oordeelt niet maar helpt. Het was fijn dit samen met haar te kunnen doen. Maar bovenal heeft ze me laten zien hoe ik dit zelf kan doen en onderhouden. Ik heb al echt resultaten geboekt en zie er nu niet meer tegenop om een opruimklus aan te pakken. Omdat ik een fijne en werkbare aanpak heb geleerd van Machteld. Ik raad haar begeleiding dan ook van harte aan!

Sandra

Van chaos naar cosmos

Door de jaren heen heb ik nooit veel tijd genomen om op te ruimen : ik ben een heuse chaoot. Maar waar ik vroeger een intuïtieve kennis van mijn chaos had en toch altijd alles weer terugvond, is die kennis tegenwoordig totaal verdwenen (de stapels papieren zijn dan ook enorm gegroeid met de tijd). Mijn eigen wanorde begon me tegen te staan. Gelukkig heeft Machteld mij geweldig geholpen om de grootste stapels papier te sorteren, weg te gooien wat weg kon en weer overzicht te krijgen. De manier van aanpak: samen concreet beginnen en daarna via zoomsessies gecoached worden is mij zeer goed bevallen. Ook de goede tips en manieren om het opgeruimd te houden en zo verder te gaan (want ik heb nog een zolder en wat kasten op te ruimen) hebben mij enorm geholpen om het weer zelf in handen te nemen en door te gaan op mijn eigen tempo.
Ook dat is een zeer positief punt: Machteld zadelt je niet op met een succesmethode waarbij je je schuldig voelt dat die nou net bij jou niet werkt, maar gaat uit van jouw behoeften en beperkingen en helpt je bij het uitvinden van je eigen orde.

Mirjam van den Berg

Blij met het resultaat

Ik had Machteld gevraagd om mij te helpen een hoge – volgestouwde – open kast te ordenen. Haar eerste ingreep was om maar 2 planken te doen ipv de gehele kast (ca 5 m2). Dat bleek een slimme zet.
Vervolgens alles eruit en sorteren in drie groepen. Veel goede tips over hoe weer op te bergen, te labelen en in ‘zones en activiteiten’ te denken. Ordenen kan ik prima, maar in het wegdoen wringt bij mij de schoen. Naast alle goede tips is het samen-doen ook stimulerend. En met dit eerste goede begin ga je zelf gemakkelijk verder. Machteld voert de spullen die weg gaan, zelfs voor je af. Als je wat hulp kunt gebruiken, kan ik Machteld van harte aanbevelen. Ze is professioneel, praktisch en een plezier om mee samen te werken.

Corine Aartman

Opruimgoeroe

Opgeruimde speelgoedkast

Eindelijk was het vandaag zover. Corona gooide een aantal keren roet in het eten, maar het was het wachten meer dan waard. Machteld komt zeer goed voorbereid langs en verdiept zich in wat je nodig hebt. Ik heb veel handige tips van haar gehad en we hebben ze ook meteen in de praktijk toegepast. Het resultaat is verbluffend en zeer praktisch.

Tessel Westgeest

Echt een last van mijn schouder

Ik ben zo blij met Machteld haar hulp! Binnen korte tijd hebben we heel veel administratie opgeruimd. Ook leerde ze mij een goed werkend systeem waardoor ik nu mijn administratie overzichtelijk en makkelijk bij kan houden. Echt een last van mijn schouder. Wil jij je huis opruimen of je papierwerk doorspitten? Geen twijfel over dat je dan bij Machteld moet zijn.

Nina Blessing

Steun, hoop en rust

Machtelds hulp bij het organiseren van mijn agenda en het afhandelen van mijn taken gaf me veel steun. Ze leerde me een duidelijke methode waardoor ik meteen hoop kreeg: ha, zo kan ik dit dus voortaan gaan aanpakken! Ook ervaarde ik meteen een soort rust en dat mijn bureau echt een stuk leger is geeft een fijn gevoel. Machteld nam de tijd om mij mijn eigen oplossingen te laten verzinnen en paste zich aan mijn tempo en energieniveau aan. Ook de mogelijkheid om te mogen na-bellen met vragen is heel fijn, want je bent toch nog niet helemaal meteen in het nieuwe vertrouwd. Ik zou iedereen die moeite heeft met focus houden, ordenen en agenderen aanbevelen Machtelds hulp in te schakelen.

Caroline Smit

Echt fantastisch

Het lukte Machteld binnen 3 uur wat mij in 10 jaar niet is gelukt. Enkele weken terug kreeg ik de kans om met Machteld mijn administratie op orde te brengen. Erg hoge verwachtingen had ik niet, aangezien ik, mét hulp, al diverse pogingen had gedaan om de chaos te bedwingen. Mijn ADHD maakt overzicht bijna onmogelijk, en de administratie stapelt binnen no time weer helemaal op. Ik heb tasjes, rugzakken, en zelfs een keer een XL-koeltas meerdere keren meeverhuisd. Die zaten vol met grotendeels ongeopende brieven, en allerlei documenten, waardoor ik door de bomen het bos niet meer zag. Na een kennismakingsgesprek, en een sessie van 3 uur, is het resultaat: alles, en dan ook echt alles, in één map, op orde gebracht en op datum. Alle overbodige dingen zijn weg, en het is helemaal overzichtelijk. En met wat ze me heeft geleerd, geloof ik oprecht dat ik dit zo kan vol houden. De last die van mijn schouders is gevallen is niet te beschrijven, ik ben Machteld heel erg dankbaar, en ik kan haar dan ook van harte aanraden.

Kassandra Douiri