Drie DIY-recepten voor een frisse badkamer

1. Krachtige reiniger voor bad & douche:

Verstuif schoonmaakazijn over de schoon te maken plekken en laat minstens 30 minuten inwerken. Maak een mengsel van 2 eetlepels zuiveringszout (baking soda) en 2 eetlepels vloeibare zeep. Breng dit mengsel aan op de met azijn behandelde oppervlakken en schrob met een harde borstel. Spoel na met water.

Schoon bad
2. Een spic en span douchewand:

Je glazen douchewand houd je het beste mooi en vrij van kalk door elke keer direct na het douchen het water te verwijderen met een wisser en de randen te drogen. Mocht je dat, net als ik, vergeten of te veel gedoe vinden, dan zul je af en toe je douchewand wat extra aandacht moeten geven. Gelukkig is het niet veel werk: vul een sprayflacon (een lege die je nog hebt, of koop er een van glas) met water en schoonmaakazijn, een snuf zout en een paar druppels citroensap. Spray de douchewand in met het mengsel en laat 15-30 minuten inwerken. Spoel af met water en wrijf droog met een schone doek. 

Douchewand
3. Milieuvriendelijke ontstopper:

Giet een kopje baking soda in je afvoer, gevolgd door een kopje schoonmaakazijn (let op: dit gaat flink bruisen). Laat het een kwartiertje inwerken en giet er dan een liter kokend water overheen. Mocht de verstopping hardnekkig zijn, herhaal dit dan zo nodig. Je kunt dit voortaan maandelijks toepassen om verstopping te voorkomen.

Ontstopper

Geniet van het resultaat!

Scroll naar boven